Çoğu vatandaş bu problemle karşılaşmaktadır Sigorta şirketinin hasar bedelini ödememesinin nedenleri vardır. Kusur oranı sizde olabilir, hasarınız sigorta poliçesi kapsamı dışında olabilir. Hasar bedeli tüm evrakların sağlıklı bir şekilde incelenmesi gerekir.
Maddi hasarlı trafik kazasına karıştınız. Karşı aracın trafik sigortası bulunmuyorsa aracınızda oluşan hasar tutarını ve değer kaybını karşı aracın sahibinden alabilirsiniz.
Araç değer kaybı başvurusu ile ilgili önceki mevzuat mülkiyet değişikliği konusunda kısıtlama getirmişti. Daha sonrasında yürütmeyi durdurma kararı alındı. İtiraz No: 2017/176. Burada en önemli nokta araç noter satış sözleşmesinde araç piyasa değeri ile satış değeri arasında fark oluşmasıdır. Eğer böyle bir fark mevcutsa değer kaybı talep edilebilir.
Değer kaybı talebinin hiçbir sürecine ilişkin olarak yapılacak tüm masraflar tarafımızca karşılanmakta, sizden masraf olarak hiçbir ödeme alınmamaktadır.
Türkiye Sigorta Birliği internet sitesi üzerinden aylık yayınlanan liste ve diğer bilgilere erişebilirsiniz.
Alabilirsiniz ancak sigortadan değer kaybı talep edemezsiniz. Hasar veren şahıstan değer kaybı talep edilebilir.
2018 poliçe limitleri 36.000 TL olup karşı aracın poliçesi 2018 yılında kesilmiş ise sigorta şirketinden poliçe limitleri dahilinde 8000 TL talep edebilirsiniz.
SBM Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama Sayfası üzerinden kaza geçmişinizi öğrenebilirsiniz.
Trafik kazasında yaralanma meydana gelmişse, yaralanan şahsın bizzat kendisi maddi ve manevi tazminat davası açabilir. Yaralanan kişi maluliyet nedeniyle çalışma hayatı boyunca uğrayacağı işgücü kaybı nedeniyle maddi tazminat; trafik kazası nedeniyle uğradığı elem, keder ve üzüntü nedeniyle de manevi tazminat talep edebilir.